fredag den 1. maj 2009

Konsekvenser af at regnskoven forsvinder

Hovedsagligt skyldes det den massive fældning, af regnskoven der sker pga. industrien i vesten stadig er voksende, og specielt i møbel og træ industrien samt nogle landbrugsarealer – i løbet af de sidste tredive år har de fældet 50 % af regnskoven! Hvis rydningen forsætter på samme måde de næste tredive vil vi have ødelagt det økosystem som vi har nu.

I regnskoven er der mange forskellige arter. Men tallet varierer mellem 10-30 millioner. Grunden til det er at der beskrives 6000 nye arter hvert år. Så det er urealistisk at få et overblik over arterne af de tropiske planter- og dyrearter.
Så hvis regnskoven blev udryddet ville nogle af disse arter ikke blive kendt. Og man har så ikke haft muligheden for at udnyttede disse arter til menneskets fordel fx til medicin, afgrøder, nye arveegenskaber.
Når mennesker griber ind i regnskovens økosystem, forsvinder baggrunden i planter – og dyrearternes specialisering. Det at regnskoven skulle være verdens lunge, som mange har kaldt den gennem tiden, har været en stor misforståelse. Det ilt forbrug der foregår via. Planters og nedbryders er forholdsvis det samme, varierende af art. Det ilt som vi i dag har i atmosfæren, sker i forbindelse med algers C02 udledning, der kan være op til 10 gange så stor som deres egen biomasse. Ved en fældning og eller afbrænding af regnskoven, ville der kun blive opbrugt en totusinde del af atmosfærens ilt, hvorimod, ville der komme et øget kuldioxid indhold, der er med til at forøge drivhuseffekten.